MÕNUS LIHAKÕRVANE: sõstrane sibulamoos

Jana Olesk, ajakiri Nipiraamt, 2. november 2020

Meie aias kasvasid sel aastal teiste seas ka punased sibulad, mida sai parasjagu nii palju, et osast üks mõnus sibulamoos teha. Vahelduseks on moos tehtud sõstramahlaga. Seega sobib see sibulamoos kenasti ka neile, kes äädikat ei armasta. Säti moos lauale koos magushapu lihaga või lisandiks koduselt rikkalikule burgerile.

 Vaja läheb:

  • 8 keskmise suurusega punast sibulat
  • 1 klaas punase sõstra mahla või siirupit
  • 0,5–1 klaas kookospalmisuhkrut
  • 0,5 tl roosat soola

Keeda sibulamoosi nii:

1. Puhasta sibulad, viiluta õhukeselt ja pane koos sõstramahlaga keema. Lisa pool klassi suhkrut ja sool.

2. Sega keedust, kuni suhkur on sulanud. Jäta moos umbes 45 minutiks madalale tulele podisema, sega aeg-ajalt.

3. Kui sibulad on pehmeks haudunud, võid moosi veidike saumikseriga ühtlasemaks vuristada, aga tea, et sibulad päris püreeks ei lähegi, nii et moos jääb siiski mõnusalt tekstuurne.

4. Lase moos veel korraks keema, maitse ja vajadusel lisa soola või suhkrut.

Retsepti järgi saad 3−4 pisikest purki moosi!

Nippe ja nõkse!

  • Kookospalmisuhkru asemel võid kasutada ka mõnd muud pruuni suhkrut.
  • Kui kasutad haput sõstramahla, läheb vaja tervet klaasi suhkrut. Kui sul on magus sõstramahl, piisab poolest klaasist suhkrust. Kindlasti lisa potti alguses vähem suhkrut ja hiljem maitstes otsusta, kas soovid magusamat keedist.
  • Sellised maitsemoosid, nagu see sibulamoos, on mõistlik panna väikestesse purkidesse, sest siis ei jää poolikud purgid külmkappi seisma, vaid kuluvad ühe söögikorraga ära.
Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?