SAMM-SAMMULT | Kirsitäidisega juustukook šokolaadipõhjal

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat, 2. november 2020

Õpetame sind isadepäevaks tegema imemaitsvat torti, kus šokolaadisel põhjal on mahlased kirsid ja marjadel troonimas kreemine toorjuustukiht. Isadepäevakaardi asemel pane head soovid kirja hoopis tordile!

Vaja läheb (6−8 maiasmokale):

Šokolaadi-kirsikiht:

  • 100 g võid
  • 150 g tumedat šokolaadi (või 100 g tumedat + 50 g piimašokolaadi)
  • 1 tl lahustuva kohvi pulbrit
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 tl vanillikaunapastat (või 1 tl vanillsuhkrut)
  • 2 muna
  • 0,5 dl magustamata kakaopulbrit
  • 1 dl nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 150 g külmutatud kirsse

Juustukoogikiht:

  • 400 g toasooja toorjuustu
  • 100 g naturaalset Kreeka jogurtit
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut

Kaunistamiseks:

  • 100 g külmutatud ja sulatatud kirsse
  • värvilist paberit
  • markerit
  • kleeplinti
  • hambatikke

Sega kokku tordi kihid ja vala vormi

1. Sulata potis madalal tulel pidevalt segades või, 100 g šokolaadi ja kohvipulber, kuni saad ühtlase segu. Jäta see mõneks minutiks jahtuma.

(Kristi Rebane)

2. Klopi sekka suhkur, vanill ja munad.

(Kristi Rebane)

3. Teises kausis sega kokku kakaopulber, jahu, küpsetuspulber ja sool.

(Kristi Rebane)

4. Sega kuivained ühtlaselt šokolaadisegu hulka. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi.

(Kristi Rebane)

5. Haki ülejäänud 50 g šokolaadi ja puista koos külmunud kirssidega tainale.

(Kristi Rebane)

6. Klopi toorjuust jogurti, suhkru ja munadega ühtlaseks. Vala toorjuustusegu šokolaadikihile ja silu pealt ühtlaseks.

(Kristi Rebane)

Pane tort ahju

1. Aseta ahju põhja kuuma veega täidetud kauss ja eelsoojenda ahi 160 kraadini. Lisaniiskus ahjus hoiab kooki pragunemast.

2. Küpseta kooki 160kraadises ahjus ilma pöördõhuta 45–50 minutit, kuni kook on äärtest tahe, kuid keskelt veel võdiseb.

(Kristi Rebane)

3. Lase koogil enne serveerimist vormis paar tundi taheneda. Kõige parema tulemuse saad, kui lased koogil ideaalis üle öö külmkapis taheneda ja maitsestuda.

Kaunista ja serveeri

1. Lõika värvilisest paberist meelepärased kujundid, kirjuta neile peale isadepäevasoovid ja kinnita hambatikud kleeplindiga paberi külge.

(Kristi Rebane)

2. Torka sõnumitega paberlipukesed tordi sisse, ümberringi puista kaunistuseks sulanud kirsse.

Aega läheb 70 minutit + maitsestumise aeg!

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?