Rosinatest ja nostalgiast pungil: kodune rummi-rosinajäätis

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat, 2. november 2020

Üks õige rummi-rosinajäätis mustab rosinatest kui Tootsi kringel ning rummiga ei tohi koonerdada. Et jäätisel oleks õige nostalgiline maitse, lisa nii rummi kui ka rummiessentsi. See aga tähendab, et jäätis on mõeldud täiskasvanutele.

Vaja läheb (u 1,5 liitrit jäätise jaoks):

  • 2 dl väikeseid rosinaid
  • 0,5 dl tumedat või spiced-rummi
  • 4 dl vahukoort
  • 250 g suhkruga kondenspiima
  • 1 ampull ehk 2 ml rummiessentsi

Valmista jäätist nii:

1. Loputa rosinaid kuuma voolava vee all, nõruta ja jäta rummi sisse üle öö maitsestuma. Rosinad peaksid kogu rummi selle ajaga endasse imama.

2. Vahusta koor pehmeks vahuks, lisa kondenspiim ja vahusta veel minut aega.

3. Lisa vahule rosinad ja rummiessents ning sega jäätisemass läbi.

4. Vala segu külmakindlasse kaanega karpi ja tõsta sügavkülma. Lase jäätisel enne pere rõõmustamist külmuda vähemalt kuus tundi, ideaalis üle öö.

5. Serveerides ilusate pallide vormimiseks kasta lusikas või jäätisekulp enne jäätise tõstmist kuuma vette.

Jäätis valmib 15 minutiga + jäätumise aeg + rosinate maitsestumise aeg!

Rummi-rosinajäätis lastele

Lastele jäätist valmistades jäta rumm retseptist välja. Selle asemel leota rosinaid hoopis 15 minutit kuumas vees, et need pehmeneksid, nõruta ning lisa seejärel koos rummiessentsiga ülejäänud ainetele.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?