NOSTALGILINE TOIT | Esivanemate moodi mulgipuder

Jana Olesk / Nipiraamat, 3. veebruar 2020

Kui me mulgipudru tegemise ette võtame, siis ikka suure potiga. Poole sööme kohe ära, kuid eriti hea on see roog praetuna teisel ja ka kolmandal päeval.

Mulgipuder on eestlaste toidulaual olnud juba väga ammustest aegadest, aga tänapäeval koondub selle nime alla lõpmatu hulk versioone, mida kodudes valmistatakse ning siis perekonniti põlvest põlve edasi antakse. Nii oli minu lapsepõlve mulgipuder pigem kruubi-kartulipuder, millele sai „silma“ pandud praetud lihakõrneid. Sõbranna kodus aga tehti seda putru hoopis ahjus, ja see oli ka väga hea. Koos oma kalli abikaasaga sain kaasa tema kodust, Põlvamaalt pärit mulgipudru retsepti. Tegelikult teebki seda putru meie kodus minu mees, sest temal tuleb see kuidagi eriti hästi välja. Eks seepärast, et tema sai õpetussõnad oma isalt. No ja eks mehed olegi ju head kokad.

Artikli täismahus lugemiseks vajuta:
%
Proovi Digilehte
1€/kuu
Oled juba lugeja?